Mizyn taipumuskokeen arvostelu

Odotellaan hakuun menoaTaipumuskoe järjestettiin Marttilassa 24.8.11. Kahdestatoista koirasta viisi läpäisi taipumuskokeen, suurimmalla osalla hylkäyksen syynä puutteellinen haku.

Sosiaalinen osuus meni hyvin, Mizy oli rauhallinen ja tervehti tuomaria ystävällisesti.

Metsässä Mizy liikkui mielestäni ihan  kohtuullisesti, mutta kun en oikein tiennyt, kuinka pitkälle koiran tulee ohjaajasta edetä, niin en osannut arvuutella, onko tulos hyväksytty vai hylätty. Laukauksen kuullessaan Mizy pysähtyi ja tuijotti minua, odotin aikani, mutta kehoitin sitä sitten lähtemään liikkeelle, kun tuntui, että aikaa kului paljon ;).

Jäljestys meni oikein hyvin, Mizy jäljesti innokkaasti ja tarkasti. Juuri ennen kaatoa se teki parit pyörähdykset ympäri, ennenkuin löysi sen. Kaatona oli sulatettu kani, joka oli Mizylle hieno palkka tehdystä työstä :).

Vesityö, joka mielestämme oli Mizyn varmin osio, osoittautuikin "haastavimmaksi". Hiekkakuopan rannalla Mizy haisteli kummastuneena maata: "täällähän on ollut vieraita koiria", eikä tavoistaan poiketen ollut mitenkään innostunut noutamisesta. Jouduinkin kehoittamaan sitä kahdesti, ennenkuin se lähti uimaan ja riistapukki tuli käteeni.

 

Koepaikka ja aika: Marttila 24.8.2011
Tuomari: Meerit Kuparinen

Sosiaalinen käyttäytyminen
 

Rauhallinen tutustuja. Miellyttävä, ystävällinen suhtautuminen toisiin ihmisiin ja koiriin.

Hyväksytty
 

Haku ja laukaus

 
 

 

Riittävän laajaa, pääosin maavainuista hakua. Rauhallista menoa, joka laukauksesta loppuu. Jää muutamaksi hetkeksi seisomaan paikalleen, mutta jatkaa kehoituksesta verkkaalleen hakua. Tulee kutsusta luokse. Rauhallinen miellyttävä pari. 
 

Hyväksytty

 
 

 

Jäljestys

 

Reipasta jäljen päällä tapahtuvaa varmaa etenemistä. Kulma tarkasti. Ennen kaatoa pientä pyörimistä, mutta kaato löytyy. Hieno suoritus!!

Hyväksytty

 

Vesityö
 

Käskystä hakuun. Ui reippaasti hakemaan pukin ja tuo sen rantaan. Reipas suoritus!

Hyväksytty
 

Tottelevaisuus
 

Hyvä tottelevaisuus
 

Hyväksytty
 

Yhteistyö ja yleisvaikutelma 

Miellyttävän rauhallista yhteistyötä koko kokeen ajan.

Hyväksytty

Kokonaisarvostelu

 

Hyväksytty