Kuusipeuran C-pennut s. 16.04.2018 

Xema on sijoituskoira, pennut rekisteröidään Kuusipeuran-kenneliin.
Alla tiineystaulukko, pieni tiineyspäiväkirja ja lisäksi vanhempien tietoja & sukutaulu.
Päiväkirjaan tulee pennuista juttua.


31.1.2018
Juoksu alkoi  Paino 9kg, lantionympärys 35cm /navan kohdalta 42cm
9.2.2018
Proge 1,45 
12.2.2018 1. astutus Proge 8,8  = ovulaatio Kosiskelun ja leikkimisen astuminen ja nalkissa 10min
14.2.2018 2. astutus 
Nyt ei ehditty oikein leikkiäkään, vaan heti toimiin - kävelytiellä 35min nalkissa
19.2.2018 7vrk
Mizy ja Cera haistelevat Xeman peräpäätä uteliaina.
 Xema makoili illalla keittiössä jääkaapin edessä ja huokaili syvään :) .
21.2.2018
1. herpesrokotus  Xemalla kova nälkä, se on hellyyden kipeä ja kaipaa läheisyyttä. 
26.2.2018 14vrk

28.2.2018 16vrk
Paino 9,2kg. Nisät napakammat ja yksi sisäänpäin kääntynyt nisä pullahtanut ulos :)
5.3.2018

21vrk


Xema nukkuu paljon, edelleen haluaa olla lähellä ja nälkä on kova. Nisät kasvaneet.  Lantionympärys 37cm (+2cm) - olen aika varma, että se on tiine <3 . Vasta 21vrk ekasta astutuksesta, masun kasvusta alkaa jo hirvittämään, että montakohan pentua sieltä tuleekaan :D
Ulkona suhtautuu kaikkiin koiriin epäilevästi. Eikä vapaana ollessaan juokse enää niin kauas eikä niin kovaa kuin yleensä.
9.3.2018 25vrk Ultra Piinaviikot ohi, eikä kuviteltu omiamme: neljä alkiota näkyi ja pikkuiset sydämet siellä jo sykkivät <3 
12.3.2018 28vrk
Mari työmatkalla, mutta sai kuulumisia kotoa: Xemalla hirrveä nälkä :) .
14.3.2018 30vrk
Lantionympärys 39cm / navan kohdalta 45cm,  paino 9,2-9,3kg
19.3.2018 35vrk
Lantionympärys 41cm /navan kohdalta 47cm, paino 9,4kg
Ruokaa alettu antamaan vähän enemmän ja siirrytään BioMill Mini Starter ruokaan.
23.3.2018 39vrk
Paino 9,7kg
26.3.201842vrkMadotusAxilur 3pv kuuri alkoi kaikille koirille.
Xeman turkki on ollut tosi hieno koko tiineyden ajan, mutta nyt se on aloittanut turkin lähdön. Hyvä niin, ei ehkä tarvitse leikellä karvoja niin paljon ennen synnytystä.
Lantionympärys 41cm /navan kohdalta 49cm, paino 10kg
2.4.2018 49vrk


Lantionympärys 44 cm (+9 cm) / navan kohdalta 52 cm (+9 cm)
Paino 10,3kg (+1,3kg)
Raija toi pentulaatikot & tarvikkeet, takkahuone valmis
9.4.2018 56vrk 2. herpesrokotus Röntgen Xema kävi röntgenissä ja kolme pääkalloa/selkärankaa löytyi!
Paino 10,7kg
13.4.2018
60vrk

Lantionympärys 48cm / navan kohdalta 54cm
Paino 11kg.  Eilen ja viime yönä pientä petailua
15.04.2018
62vrk

Xemalla lähti lämmöt laskuun päivän aikana. Klo12  saatiin alin lukema kiinni: 36.97.
16.4.2018 63vrk Synnytys
63 vrk ensimmäisestä astutuksesta / ovulaatiosta
Ensimmäinen poika syntyi klo 22:45, tyttö 23:47 ja poika klo 00:19


16.4. Pennut syntyneet!

Xemalla lähtivät lämmöt laskuun 15.4. päivän aikana. Klo12  saatiin alin lukema kiinni: 36.97. Klo14 lämpö oli jo nousussa 37,25. Annoin ruokaa (kun muutkin koirat saivat), mutta vain ylikypsää lihapuuroa ja vähän jogurttia (sulaa paremmin). Klo15 käytettiin Xema ulkona ja se tyhjensi suolistonsa. Vähän huonovointisen näköinen, kävi pentulaatikossa, mutta ei petaillut vielä.
Illan aikana Xema petaili ja läähätti, mutta klo 23 lämmöt oli 37.23  -mentiin nukkumaan.

Yön aikana muutamat supistukset, ei petailua. Aamulämpö oli 37,26  ja Xema  oksensi aamuruoan.  Klo11 paikkeilla vähän kovempaa petailua, teki ulos pissat ja kakat. Iltapäivällä Xema alkoi läähättelemään ja petailemaan enemmän ja viihtyi pentulassa kokoajan. Illalla klo22 olimme menossa nukkumaan, Xema halusi ulos. Vein sen hihnassa takapihalle, mutta se ei tehnyt mitään. Itselleni tuli kuitenkin vaikutelma, että ei ollut varma pitäisikö kakata tai ehkä jopa ponnistaa...

Olohuoneen matolle menivät lapsivedet klo 22:15.  Xema alkoi synnyttämään Idan ja minun varavuoteella, joka oli suojattu kroonikkoalustalla ja varapeitolla :). Se olisi halunnut kiivetä sivuun heitettyjen peittojen ja tyynyjen päälle, mutta emme päästäneet sitä sinne, joten se synnytti Idan sylissä ensimmäisen pentunsa <3.

Esikoispoika syntyi klo 22:45 ja painoi 210gr. Vaalea tyttö 196gr syntyi klo 23:47. Tytön synnytyksen ajan esikoinen oli minun sylissä, mutta pääsi heti takaisin siskonsa viereen nisälle. Viimeisenä klo 00:19 tuli poika, joka painoi 186gr. Kaikki pennut tulivat pää/raivotarjonnassa - röntgenkuvassa näkyi yksi perätilassa, mutta sekin oli kääntynyt "oikein päin". Kaikki olivat syntyessään tosi virkeitä ja eläväisiä ja pyrkivät heti nisille syömään. Vaikka avautumisvaihe oli pitkä (34h), niin varsinainen synnytys sujui pennuntahtisesti ja erinomaisesti.  Xema hoiti koko synnytyksen itsenäisesti ilman meidän apuja: avasi kalvot pään luota, söi jälkeiset,  puri napanuoran poikki ja nuoli pennut kuiviksi: kaikki tapahtui salamannopeasti ja hienosti. Upeaa nähdä, miten vaistovat ohjasivat ensikertalaista <3

Hummelholms-kuvasivulla on Xeman lämpökäyrä, joka ei koskaan lähtenyt kunnolla nousuun. Tiineyspainoakin seurattiin tiiviisti. Pennuilla on oma kuvasivu, kuvia tulee sitä mukaan lisää, kun Ida niitä päivittelee. Pentujen kuulumisia päivittelen päiväkirjaan.


14.4. Täällä odotellaan :) . Vuorokausia 61 astutuksesta ja LH-piikki n. 2vrk aiemmin, joten hyvin voisi synnytys käynnistyä ;)

 Xeman lämmöt ovat alkaneet mennä pikkuhiljaa alaspäin, mutta ensi yönä ei vielä synnytetä. Olisi kiva, jos synnytys olisi vielä viikonlopun puolella, kun töissä on pikkuisen kiirettä - mutta mehän emme  synnytyksen kulkuun voi vaikuttaa - pennut syntyvät, kun ovat valmiita <3.

Xema on edelleen hyväntuulinen, syö hyvin, uloste on vähän normaalia löysempää. Pieniä harjoitussupistuksia on jo ollut: vähän petailua ja eilen näin sellaisen "sisäänpäin kääntyneen katseen" , vähitellen taidetaan lähestyä H-hetkeä.


9.4. Xema kävi tänään röntgenissä ja kolme pentua löytyi! Toivotaan, että nämä kolme ovat elinvoimaisia ja lisäksi toivotaan, että tulisi molempaa sukupuolta. Vähintään yksi tyttö olisi edelleen tilauksessa ;)

 Aloitin lämpöjen mittailut lauantai-iltana ja yllätys olikin suuri, kun lämpö oli jo alle 38. Nyt mitataan aamuin illoin ja perjantaista lähtien vähän tiheämmin.
Astutuksesta laskettuna tiineysvuorokausia on 56, mutta Xemahan ovuloi jo silloin, joten LH-piikki on luultavasti ollut 10.2. paikkeilla. Siitä laskien synnys olisi viikonloppuna.

Xema painaa nyt 10,7kg eli painolisäystä pikkuisen vajaa 19% lähtöpainoon. Koska pentuja onkin vain kolme, niin ruokaa ei lopputiineyden aikana juurikaan tarvitse lisätä. Imetys onkin sitten toinen juttu :)

Xema on hyvinvoiva, rauhallinen ja tyytyväisen oloinen. Onnellista loppuodotusta ja onnea synnytykseen :). Ida teki YeXema pennuille oman kuvasivun, joka toivon mukaan täyttyy suloisista pentukuvista ja onnellisesta mammakoirasta <3.


02.04.
  Takkahuone on valmisteltu pentulaa varten: Raija toi eilen pentulaatikon, muovikaukalon ja kaikki synnytystarvikkeet. Xema kävi kokeilemassa pesäänsä :) .

Xema voi hyvin, kävely alkaa olla vähän lyllertämistä, mutta se on hyvinvoiva ja hyväntuulinen. Painoa on  10,3kg (lähtöpaino 9kg) ja vatsanympärys on kasvanut 9cm. Viikon päästä on röntgen ja sitten selviää montako pentua on tulossa - jännää!

Xema on tähän asti kulkenut Idan mukana Sampalla, mutta synnytykseen on enää kaksi viikkoa ja Xema pysyykin kotona tästä eteenpäin. 

19.03. Xema voi hyvin - tai  jos siltä kysytään, niin se saa liian vähän ruokaa. Tiineys on nyt jo yli puolen välin ja koska Xema on  aika sporttimalli, niin lisäämme ruokaa vähitellen. Ida otti Xemasta lauantaina kuvan, kun se makasi lattialla: ei se seistessä tältä näytä, mutta on selvästi jo paksumpi.

Takkahuoneesta oli purettu kirjahylly pois minun ollessa työmatkalla ja nyt siellä on hyvin tilaa pentulaatikolle ja vuodesohvankin mahtuu levittämään kokonaan esille (Ida nukkuu siinä)09.03. Piinaviikot ohi:
Xeman kanssa mentiin tänään tiineysultraan ja eläinlääkäri Tuire Tamminen löysi ainakin neljä hyvin kehittynyttä alkiota, joiden sydämet sykkivät hienosti! Vähän ylimääräisiä sydämentykytyksiä me saimme Idan kanssa, kun eläinlääkäri löysi nopeasti yhden alkion, mutta seuraavan löytymiseen meni vähän aikaa :D.  Hetkinen pelättiin, että siellä onkin vain yksi valtava pentu tulossa, ennen kuin seuraava alkio löytyi. Loppujen lopuksi molemmissa kohdun sarvissa on ainakin kaksi alkiota, mahdollisesti yksi alkio vilahti lisäksi tai sitten se oli vain kaiku ja yksi varhaisalkion kuolema, eli tyhjä ruskuaispussi näkyi myös. 

Laitoin tuohon ylös Xeman tiineysviikkojen aikana tehdyt havainnot, joista päättelimme sen olevan tiineenä. Lisäksi vatsan ympärystää alettiin jo mittailemaan, nyt jo lantio on levinnyt 2cm!

 Toinen herpesrokote ja röntgen on jo varattu  9.4. jolloin tiineys on kestänyt 56vrk. Onnellista odotusta meille kaikille :)

15.02.
Xeman juoksu alkoi keskiviikkona 31.1.  Ensimmäinen progesteroni otettiin perjantaina 9.2. Mevetissä ja tuolloin arvo oli 1,45. Seuraava proge otettiin maanantaina 12.2. Opaskoirakoululla, koska Mevetin laite oli rikkoutunut viikonlopun aikana.  Opaskoirakoululle laite on hankittu vasta viikko sitten, sieltäkin tuloksen saa parin tunnin kuluessa. Xeman progesteroni arvo oli jo 8,8  eli todennäköisesti se ovuloi  juuri ja Kirkkonummella lähdettiin illalla.
Pariskunta leikki vapaana jonkun aikaa ulkona ja Xema antoi Yegon nousta selkäänsä tosi nopeasti. Aikansa niiden yritettyä päätimme lähteä sisälle, koska meidän mielestä Yegon tassut hieman luistivat lumisella parkkipaikalla. Matkalla koirat kuitenkin päättivät, että hyvä paikka löytyi kävelytieltä ja ne olivat nalkissa 10 minuuttia. Keskiviikkona menimme vielä uudelleen tapaamaan Yegoa, tällä kertaa kisailuun ei tuhlattu turhaa aikaa ja koirat olivat nalkissa melkein ennen kuin huomattiinkaan :) . Nyt ne olivat kiinni 26 minuuttia.


Xema ja Yego ovat tavanneet muutaman kerran jo ennen juoksua ja ne ovat tulleet hienosti toimeen keskenään. Yego ei koskaan ole ”ahdistellut” Xemaa ja nyt astutustreffeilläkin se kosiskeli kauniisti, ei ollut  yhtään päällekäyvä, mutta selkeästi ilmaisi astutushalukkuutensa.  Mielestäni on tärkeää, että koirilla on suvunjatkamiskyky tallella, eikä kuitenkaan olla yliseksuaalisia, joten olen tosi iloinen kuinka hienosti astutus sujui. Pidän Yegosta muutenkin tosi paljon, se on hyväluonteinen, suhtautuu vieraisiin ihmisiin mukavasti, tervehtii iloisesti  ja lähtee sitten pois, eli ei  väistä/pelkää, mutta ei jää turhaa kaveeraamaankaan vieraiden kanssa.Xemalle on varattu ensimmäinen herpesrokote 21.2. ja ultraan mennään n. 28 vrk ensimmäisestä astutuksesta. Toivottavasti silloin näkyy pieniä Yexeman alkuja  <3.

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *
                                                                                     VanhemmatAmoenus Yego

Säkäkorkeus: 41 cm

Lonkat A/B
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0
Silmät: OK


Näyttelyt: JV-14, 2 x SERT
Agility: medi3 
FI AVA, FI AVA-H, EE AVAKuusipeuran Loria Aisla Xema

Säkäkorkeus: ~35cm
Paino: 8,6kg

Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0

Selkä: LTV1
Polvet:  0/0 04.08.2017
Silmät: OK


Näyttelyt: C.I.B,  FI MVA,  HU MVA,  RO MVA
Spanielien taipumuskoe: SPA1 (hyväksytty)
Mejä: AVO3
Agility: mini3 , 1x SERT-A
Xeman videoita
Tiedot 4:n sukupolven mukaan:
    Sukutaulussa 30 sukulaista tiedossa 30:sta (100%)
    Sukutaulussa 28 eri yksilöä 30:sta (sukukatokerroin 0,93)
    Sukusiitosprosentti 1,57%

Amoenus Yego    
Tretex Kilroy    Lucky Nana's Bromus  Callitris Capriccio Flame  
Golden-Fox Sindarella 
Tretex Jennifer  Taga's Xanto
Tretex Gabriella
Callitris Jirmaliza Hubicka    Manusia's Bartje  Leon V.D. Stam Pollefleur
Manusia's Bao
Callitris Hubicka Erminia  Riffin
Callitris Erminia Celeteste

Kuusipeuran Loria Aisla Xema
Harm V.D. Schoonheden
Whisper Knut V.H. Runxputtehof Racy Trigger V.H. Runxputtehof
Pearly Antje V.H. Runxputtehof
Cintha V.D. Schoonheden Kasper
Amazing Elegant Empress Achteraf
Lucky Nana's Belladonna  Wishdecoy Phoenix Nicole  Nordkooik's Lord Willy V.D. Bas
Wishdecoy Nicole Claudia
Lucky Nana's Belladonna  Callitris Capriccio Flame  
Golden-Fox Sindarella