09-12/2017            Tammi-kesäkuu 2018                                                            

13.05.
Miten aika rientääkään! Pennut ovat huomenna jo neljä viikkoa ja vähitellen alkaa näkymään luonteenpiirteita, vaikkakin tosi tasaisia ne toistaiseksi ovat. Late on edelleen suurin ja melko ahneena taitaa etumatkan muihin pitää :D . Nenya ja Ninno ovat tällä hetkellä melko samankokoisia.

Kaikki ottavat ihmisiin kontaktia tosi paljon, päivästä riippuen leikitään, painitaan ja harjoitellaan koirakieltä keskenään ja Xeman kanssa. Xema ei enää halua imettää pentuja pitkään: naskalihampaat taitavat sattua -auts! Kiinteän ruoan harjoittelu aloitettiin pienillä jauhelihanokareilla ja nyt olemme lisänneet jo liotettua penturuokaa joukkoon. Hyvin maistuu kiinteä ruoka pennuille -pieniä määriä ja pentujen mielentila huomioon ottaen joskus maistuu ruoka paremmin ja joskus vähän huonommin, mutta kaikki ovat kohtuullisen pulleroisia, joten eivät ne nälkää näe. Toinen madotus käynnissä, ekalla kerralla Canexia, mutta nyt halusin jo vähän tuhdimpaa ainetta, joten aloitin eilen 3vrk Axilur-kuurin. Ulkoilut aloitettiin torstaina, kun vihdoin tuli lämpöaalto Suomeen. Koti on avattu vieraille, jos joku haluaa tulla pentuja sosiaalistamaan, niin tervetuloa :).

Mizyn kanssa käytiin viikko sitten kisoissa 2kk kisa- ja treenitauon jälkeen ja eilen uudelleen hyvin tuloksin. Tulostaulukko on hieman vajavainen: kotisivujen ohjelma on tietokoneella, joka on pentulan nurkassa ja en jaksa tästä nurkasta lähteä hakemaan kisalappusia :D.

Ari ja Cera ovat  saaressa, mutta tänään tulossa kotiin. Ceralle onkin yllätys, kun takkahuone on  kokonaan pentujen käytössä, eikä enää löydy mukavaa löhöpatjaa sille. Jännä nähdä, joko se rohkenee alkaa leikkimään pentujen kanssa.

28.04. Pennuilla ikää jo 12vrk :). Raija kävi torstaina katsomassa pentuja ja sovimme, että pennut ovat meillä kotona luovutukseen asti. Asiasta oli jo puhuttu alustavasti aiemmin  ja kun pentuja on vain kolme ja yksi tyttökin syntyi, niin asia oli sitä myöten selvä. Ihana seurata pienten kasvua <3.

Pentujen työnimet ovat lintuihin liittyviä (Xeman mukaan) , Late Larus, Mellu Melba ja Ninno Ninnox. Mellusta tuli kuitenkin jo Nenya, ainoana tyttönä se jää meille :)

Nenyalla aukesi silmät  9vrk iässä, tänään Ninnolla alkavat silmät olla raollaan. Late keskittyy vielä kasvamiseen, mutta eiköhän silläkin pian ala silmät avautumaan.

Ari lähti Ceran kanssa laittamaan saarta kesäkuntoon. Sitä ennen ne kävivät epävirallisessa tokokokeessa ja saivat 1-tuloksen (169pistettä). Cera tarjoili vähän ylimääräisiä maahanmenoja, mutta kaiken kaikkiaan hienoa työtä ja kokonaisvaikutelma 10!
Mizyn kanssa pitäisi katsella tulevia kisoja, mutta minulla on töissä niin järjetön kiire, etten oikein tiedä jaksanko nyt kisata... Kesäkausi alkaa ensi viikolla, ehkä treenien myötä innostun vähän kisaamaan, olisi varmaan hyvä kisata ennen SM-kisoja :D

21.4. Xeman pennut syntyivät 16.4. :)

 Xeman pentupäiviksessä on synnytyksen kulkua ja tänne tavalliseen päiväkirjaan tulee pentujen ja muun lauman kuulumisia.

Synnytys sujui niin hyvin ja luonnollisesti, kuin se vaan voi mennä ja olen siitä todella iloinen :)

Pennut ovat kasvaneet hurjan kovaa vauhtia ensi päivästä lähtien ja Xema on ollut erinomainen emä. Ensimmäiset päivät se vietti tiiviisti pentujen kanssa, se piti hihnassa kuljettaa "väkisin" tarpeilleen ja ruoka vientiin pentulaatikkoon. Nyt pennut ovat viiden vuorokauden ikäisiä ja Xema on alkanut viettämään aikaa pentulaatikon ulkopuolella, mutta käy tarkistamassa pentujen voinnin tiuhaan. Toki enimmän osan ajasta se on pentujen  kanssa.

Aloin antamaan sille ruokaa ehkä vähän liian nopeasti ja liikaa: maha meni sekaisin, mutta nyt se vaikuttaisi olevan kunnossa. Ruokaa annetaan  pieniä määriä ja lisätään vaiheittain. Kolme pentua ei onneksi kuluta niin paljon ainakaan alkuvaiheessa :)

Vieressä etusivukuva, joka ehdittiin ottamaan 14.4. ennen synnytystä :D

Cera ja Mizy ovat ottaneet pentujen tulon ihmeen rauhallisesti, molemmat käyttäytyvät ihan normaalisti. Cera saa olla olohuoneessa, takkahuoneeseen on portti ja Mizy on varmuuden vuoksi eteisen puolella.
 


02.04. Cera aloitti juoksunsa viikko sitten, ja juoksupöksyinen tyttö kävi Arin kanssa eilen kisaamassa kolme rataa: kahdelta nollavoitot! Hienosti Cera keskittyi tekemiseen, vaikka ulkona merkkailu on tosi voimakasta. Kunhan  juoksun jälkeiset valeraskaudet ovat ohi, niin varataan sterilointiaika (heinäkuulle?).

Mizykin aloitti juoksunsa, joten me jätimme kisat väliin. Kesäkauden treenilistat julkaistiin ja me treenaamme Mizyn kanssa myöhään torstai-iltaisin toukokuun alusta lähtien Eveliinan koutsaamana :).

 Kotisivujen päivitykset ovat nyt enemmän tuolla Xeman pentupäiviksessä  :). H-hetki lähestyy, Raija toi eilen pentulaatikon, muovikaukalon ja synnytystarvikkeitä. Enää kaksi viikkoa odotusta jäljellä! Koti rauhoitetaan kisojen osalta vähäksi aikaa, en halua ottaa riskiä, että tuotaisiin jotain tauteja kotiin. Suurin osa ihmisistä tuntuu ihmettelevän tätä, mutta mielestäni pentuprojekti on sen verran iso ja tärkeä asia, kisata ehtii vähän myöhemminkin.

15.02. Ceran kanssa käytiin luustokuvissa, harrastuksia voidaan jatkaa hyvillä mielin, kun kyynärät : 0/0, lonkat  B/B, selkä VA0 ja LTV0, spondyloosia ei  kuvanneen Anu Saikku-Bäckströmin mukaan ole. Ceran seuraava juoksu alkanee jo helmikuussa ja jahka valeraskaus on ohi, se todennäköisesti steriloidaan. Cera on virallisesti mitattu pikkumaksiksi ja Arin kanssa kaksikko aloitti agilityssä kisaamisen,  tosi kivaa menoa ja hyppyradalta jo 0-tulos!

Mizyn kanssa ollaan käyty vähän ohjatuissa treeneissä ja yllätys-yllätys: kisoissakin on sitten oma meno ollut parempaa :D

Viimeisenä jännittävimmät  uutiset: Xema on astutettu 12.2. ja 14.2.! Päivitin Xeman pentusivulle asiasta ja sinne tulee toivon mukaan lisää kerrottavaa myöhemmin :)