07-12/2018            Tammi-maaliskuu 2019                                 

19.01.
Kotisivujen ja treeniblogin päivitykset laahaavat.  Vuosi 2018 oli tosi hieno ja antoisa, mutta myös melkoisen rankka (lähinnä töiden takia), joten jätin tietoisesti päivitykset sivummalle, niin oli yksi stressin aihe vähemmän.

Tässä kuitenkin lyhyelti 2018 (kuvakin viime vuodelta :D ) :
Mizyn kanssa kisattiin ja pidettiin yhdessä kivaa monilla radoilla, seniori SM-kisojen 5.sija suurin saavutus. Eniten iloitsen meidän yhteistyöstä, joka tuottaa minulle aina suunnattomasti iloa.

Cera läpäisi taipparit ja aloitti agilitykisaamisen pikkumaksina ja siirtyi kahdeksan 0-tuloksen jälkeen 2-luokkaan. Se steriloitiin heinäkuussa 2018, Hummelholm's kennelnimi odottaa vielä ensimmäistä pentuettaan :D . Ceran taito keskustella koirien ja ihmisten kanssa on vertaansa vailla ja se ilahduttaa meitä jatkuvasti luonteellaan.

Xema pyöräytti Kuusipeuran C-pentueen meillä kotona. Pojat löysivät hienot kodit ja toivottavasti tuottavat iloa omistajilleen.

Nenyasta tuli loppujen lopuksi minulle uusi harrastuskoira, mutta on yhteisomistuksessa Idan kanssa. Pikkuinen vilkas tyttö, aika näyttää, mitä siitä tulee.

Ida muutti omaan kotiin Xeman kanssa ja me herra A:n kanssa muutimme Viikistä Myllypuroon. Nyt ollaan taas kaksin monien vuosien jälkeen- tai onhan meillä kolme koiraa ja välillä Xemakin hoidossa.


Vuosi 2019 aloitettiin loppiaiskisoilla.
Ari ja Cera saivat kaksi 0-tulosta agilityssä.
Minun ja Mizyn kisat menivät huonommin, selkäni pamahti kipeäksi ja HYL hyppärin jälkeen jätin agiradan väliin. Nyt suunnitellaan kyllä jo uusia kisoja.
Mizyllä alkoi periaatteessa viimeinen aktiivivuosi agilityn osalta, täyttihän se jo 9-vuotta...  Se on tosi hyvässä kunnossa, mutta itse ajattelen, että 10-vuotiaan koiran ei enää tarvitse aktiivisesti kisata. Mizy on ottanut tosi hienosti Nenyan vastaan, ikä on tuonut sille tyyneyttä ja itsevarmuutta, mikä näkyy tasapainoisena koirana.  Kuulo on sillä heikentynyt selvästi, joten kovat äänet eivät enää säikäytä niin helposti. Kotona se on kuitenkin portein erillään muista koirista, en luota siihen , etteikö se yks kaks suuttuessaan purisi liian kovaa... Aamupäivät se on minun kanssa työhuoneessasi ja yöt nukkuu omalla pedillään minun sängyn vieressä.  Se vaikuttaa kaikin puolin tyytyväiseltä <3 .

Ari ja Cera korkkasivat  Rally-Tokon AVO-luokan 12.1. ja saivat hyväksytyn tuloksen (84pistettä). Myös Tokon ALO-kokeeseen ovat menossa ja agilityssä kisaaminen jatkuu. 

Nenyan kanssa alkoivat nyt vuoden 2019 alussa maanantai-illan agilitytreenit, Ida koutsaa meitä. Tähän asti ollaan ostettu muutama irtovuoro tuohon ryhmään, mutta nyt siis treenataan säännöllisesti talvikauden loppuun asti.
Ostin myös Masseterin viiden treenikerran kurssin  näyttelyitä silmällä pitäen.
"Käsittely ja tervehtiminen -kurssi"  alkaa helmikuun lopulla ja menemme sinne Nenyan kanssa julkisilla, joten kaiken kaikkiaan tulee hyvää treeniä.
Eka näytelmä on jo ilmoitettu: Lahti KV 30.03. 2019.
Taipparit ovat tämän vuoden tavoite, agilityssä opetellaan yhdessä uusia juttuja :D .  Ihan lupaava tyttö, mutta  se saa rauhassa kasvaa ja kehittyä ja edetään sen ehdoilla kaikissa harrastuksissa <3