01-06/2018            Heinä-joulukuu 2018            01-03/2019                  


30.09. Piti käydä ottamassa jo uusi etusivun kuva, kun Nenya on edellisessä niin vauva <3. Yhteiskuvan ottaminen oli  vähän  helpompaa, kuin kaksi kuukautta sitten :D .
Ari ja Cera ovat kisanneet agilityssä ja viime viikoloppuna tuli PAVA, eli PAkkoVAihtaa 2lk.

Mizyn kanssa on myös käyty kisaamassa, yhtä aginollaa vaille olisi SM19-tulokset kasassa. Mizy on tosi hyvässä kunnossa ja kisaaminen on sen kanssa niin kivaa.

Xemalla oli takareidet aika pahasti jumissa, ensin kävi hieroja-Elina, sitten fyssari-Noora ja Idan kanssa kumpikin ollaan hierottu ja käytetty lämpötyynyä hoitoina. Nooran kanssa uusi hoito 3.10. Luulen, että jumit alkavat nyt hellittämään, mutta nähdään sitten.

Nenyasta tuleekin nyt (ainakin toistaiseksi) minulle uusi harrastuskoira, kun Idalla ei aika riitä opiskelun, työn ja Xeman myötä oikein Nenyan treenaamiseen. Ihan mahtavaa!

6.8. Huh - mikä viikonloppu! Ari ja Cera lähtivät lauantaiaamuna Perniöön taippareihin ja minä lähdin Jaijan ja koirien kanssa Pietarsaareen Agilityn seniori SM18-kisoihin.

Minä jätin Ceran kanssa treenaamisen lopputalvesta, koska aika ei vain riittänyt kaikkeen. Arilla eläkeläisenä aikaa paremmin ja on tuo kaksikko sellainen parivaljakko, että ihan oikein tein, kun "luovuin" Cerasta :)

En siis päässyt katsomaan, kuinka Cera taipuu, mutta taipuihan se huikealla arvostelulla! Sinänsä ei yllätys, että kunniakirja takataskussa tulivat kotiin, Cera on osoittanut ihan oikeasti omaavansa hyvät taipumukset, mutta aina voi sattua jokin työtapaturma. Nyt pitää sitten miettiä, miten nome saralla jatketaan,  vai jatketaanko.

Viikonlopun menestys ei jäänyt Ceraan: Mizyn kanssa kisasimme sunnuntaina SM18 seniorikisoissa. Ensin Arto Laitisen  vaikea hyppyrata selvittiin 0-tuloksella ja sen jälkeen  Riikka Kankaisen helppo agirata (kuitenkin kohta, jossa moni otti kiellon tai hyllyn) myös 0-tulos! Yhteistuloksella olimme lopulta 57 koirakon joukosta 5 :). Tulokset ja videolinkit täällä.


22.07. Ceralle tehtiin tähystyssterilaatio 4.7. Mevetissä. Leikkaus meni hyvin ja Cera toipui siitä tosi hienosti. Ostin sille haavapuvun suojaamaan vatsaa ja sen avulla Cera ei ollenkaan koittanut hoitaa itseään. Kun ulos lähtiessä otimme puvun pois, niin silloin takatassu alkoi herkästi rapsuttelemaan vatsaa, mutta haavapuku päällä se ei rapsutellut itseään ollenkaan.

Cera ja Ari ovat olleet saaressa viikon ja siellä kaksikko on uinut meressä kovasti. Cera on menossa taippareihin elokuun alussa Arin kanssa. Minä en valitettavasti pääse mukaan katsomaan koetta, koska olen tuolloin matkalla Pietarsaareen agilityn seniori SM-kisoihin Mizyn, Päikin ja Jaijan kanssa.

Mizyn kanssa tuli takapakkia sen käytöksen suhteen. Saaressa lomaillessamme ne juoksivat Ceran kanssa ulkona kilpaa polulla ja Cera törmäsi Mizyyn vahingossa saaden sitten korvaansa pari reikää. Lisäksi Mizy rähisi Arin pojalle Tomaksella  tosi pahasti ja kotona se rähisi Xemalle :( . Mielestäni se ei stressanut pentuja ollenkaan ja Nenyan se on ottanut ihan hyvin vastaan, mutta seurataan nyt tilannetta. Kotona se ei kuitenkaan nyt enää saa ollenkaan olla muiden koirien kanssa, vaan pidämme sen porteilla erotettuna muista. Saareen se ei lähde jos joku Arin lapsenlapsista  on siellä, vaan saa sitten jäädä joko kotiin tai mennä Fannylle hoitoon.
Eilen olin Mizyn kanssa kisaamassa Artijärven Ärinöissä. Emme ole treenanneet emmekä kisanneet SM-kisojen jälkeen ja itse olin aika sairaana reilun viikon. Kunto siis pohjalukemissa, mutta tehtiin kuitenkin tupla ja oli ihan älyttömän kivaa :) .

Xema ja Nenya ovat Idan kanssa enemmän Idan poikaystävän luona, kuin täällä kotona, mutta molemmat voivat hyvin. Nenay on aika pienikokoinen, arvaus on, että jää miniksi, mutta aika näyttää. Xema on vähitellen saamassa lihaa luittensa päälle ja aloittaa Idan kanssa ohjatut treenit kunhan kesäkausi taas jatkuu. Molemmat ovat uineet paljon, helteet ja lämmin vesi ovat tässä tapauksessa hyvä yhdistelmä :)