07-09/2016            Loka-joulukuu 2016           01-03/2017                        
                                   
05.11. Mizyn kanssa käytiin 22.10. Racinel Areenalla kisaamassa, saatiin "viimeinen" tarvittava aginolla, eli nyt on SM-nollat kasassa ensi kesää varten (ja vähän ylikin ;) ) . Mizyn kanssa kisaaminen on vaan niin kivaa!

 Ceran kanssa käytiin 24.10. Mevetissä Anu Saikku-Bäckströmin tutkittavana satunnaisen ontumisen takia. Luustosta ei löytynyt mitään vikaa, mikä on tietysti helpotus, mutta mitään muutakaan syytä etutassun ontumiselle ei löytynyt.
31.10. käytiin Mevetin fyssarilla ja syy ontumiseen löytyi: Kyynär- ja värttinäluu ja ranteen pikkuluu eivät liu'u ja se aiheuttaa jäykkyyttä. Onko ranne syy ja olka seuraus, vai toisinpäin - ei voi tietää - mutta joka tapauksessa vaiva on hoidettavissa! Se saa nyt cartrophen-kuurin, fyssarille mennään kontrolliin kolmen viikon päästä ja katsotaan, onko fyssarin käsittelyt auttanut. Helpotus kuitenkin, että mitään ihan kamalaa vikaa pennussa ei ole :) . Cera on molemmilla käynneillä ollut ihanan luottavainen eläinlääkäriä ja fyssaria kohtaan. Vaikka käsittely on vähän sattunut ja tuntunut epämukavalta, niin se vaan iloisesti heilutteli häntäänsä.

 Xema kävi Lahti KV-näyttelyssä 30.10. Se sai sieltä kolmannen Sertinsä,  lisäksi se sai CACIB:n ja oli ROP! Arvostelu oli ihan Xeman näköinen ja se on nyt FI MVA (-kunhan titteli anotaan)!  Kesällä saatu VARACA on anomuksessa CACIB:ksi. Kun se vahvistuu, niin sitten voidaan anoa myös C.I.B.

Ulkomaille ei nyt enää ”tarvitse” lähteä ja muutenkin taitaa näyttelyt jäädä aika vähäiseen, kun en minä niistä niin perusta. Erikoisnäyttelyissä ja lähinäyttelyissä ehkä käydään ja kunhan Mizy on veteraani-iässä, niin sekin voi tulla taas kehiin pyörähtelemään.

23.10. Xema sai agilityssä toisen LUVAn

    
16.10.  Inca saatettiin viimeiselle matkalleen 2.9.2016

Laitoin joitakin kuvakoosteita sen elämästä muistoissamme-sivulle, mutta mitään "järkevää" en osaa (ainakaan vielä) sinne kirjoittaa.  Inca oli elämäni koira, joka valitsi minut jo alle kolmeviikkoisena pentulaatikossa. Luopuminen sattuu edelleen, ikävä on oikeastaan vasta tulossa.

No, tämä on se hinta, joka rakkaan lemmikin pitämisestä on maksettava - toinen vaihtoehtohan olisi, ettei olisi lemmikkiä ollenkaan - ja se ei ole minulle vaihtoehto ;) Elämä jatkuu - kukaan ei korvaa toista koiraa - mutta Cera vie ajatukset väkisinkin muualle ja sen kanssa on mukava touhuta. Ceran kanssa käytiin  SNJ pentukehässä pyörähtämässä. Arvostelu ihan OK, mutta parasta on, että pentu käyttäytyi hienosti :) . Marintreeneissä on Cerastakin joitakin juttuja kirjoiteltu.

 Mizy ja Xema ovat OK, Incan poismeno ei niissä juurikaan näy. Mizyhän on nyt koiralauman pomo, edelleen sisällä sillä on kuonokoppa - mutta avonaiseksi leikattuna - koska en luota siihen, etteikö se yks kaks hyökkäisi Ceran päälle. Cera on Mizyn mittapuun mukaan liian vilkas ja vauhdikas ;) . Xema on Mizylle alistuva, Ceralle se osoittaa olevansa pennun yläpuolella, mutta ne leikkivät paljon yhdessä.
 
Mizyn kanssa kisattiin eilen, edellisen kerran 21.8. Kisaaminen ja treenaaminen ei ole huvittanut, mutta eilen meillä oli kivaa :) . SM-nollat ovat jo yhtä aginollaa vaille kasassa. Ensi viikonloppuna mennään taas kisaamaan.

Xemakin on alkanut kisaamaan agilityssä. Vauhdikkaan koiran ohjaaminen on aika haastavaa, mutta nyt alkaa näyttää siltä, että yhteinen sävel on löytynyt. Ensi viikonloppuna niillä oon kolme starttia :). Kävi Xema spanieli erkkarissakin.Kuvavalikosta poistin aika rankalla kädellä vanhoja kuvasivuja. Jätin melkeinpä vain saarikuvia, kun siellä on tytöistäkin kuvia.