06-08/2017            Syys-joulukuu 2017                 01-03/2018                            

31.12. Vähiin on jäänyt taas kotisivujen päivitykset, mutta laitetaan kuitenkin perinteinen vuosikatsaus :)

Mizyn luonne on pehmentynyt huimasti. Jälkikäteen havaittuna on selvää, että se paineistui Incasta, vaikka Inca ei koskaan sitä höykyyttänyt. Mizylle näyttää sopivan lauman johtajan paikka parhaiten ja se on ihan kiltti pomo muille :) .

 2017 kisattiin tuttuun tapaan, tosin keväällä saimme ihka ensimmäisen agisertin! SM-kisoissa ei taaskaan tullut menestystä, mutta Agirodussa onnistuimme yli odotusten: Finnish Agility Open finaalirata oli Vittorio Papaveron käsialaa ja sieltä saimme FAO-pronssia. Seuraavana päivänä FAO seniorikisassa saimme hopeaa !  Huikea Agirodun lopetus :) .

Syksyn aikana oma agilitymotivaatio on vaihteeksi ollut hieman kateissa ja vuoden viimeiset kisat eivät  sujuneetkaan ihan  odotusten mukaisesti. SM2018 nollat ovat kuitenkin kasassa, joten SM18-kisoihin mennään. Tärkeintä on, että meillä on kivaa ja vääjäämättä mielessä käy myös Mizyn ikä: täyttihän se jo 8-vuotta. Se on opettanut minulle kooikerin luonteista paljon ja on äärettömän rakas koira minulle. Sen paukkuarkuus on ehkä hieman lieventynyt, tänään nähdään, miten vuoden vaihtuminen sujuu. Arki on sen kanssa nykyään melko vaivatonta ja toivon, että saan pitää sen luonani vielä kauan.

Xema kisasi Idan kanssa, nousten 3-luokkaan. Agirodussa ne saivat ensimmäisen agisertin. Xeman fokus on vähän enemmän esteissä kuin Idassa, joten  tasapainon löytäminen hakee vielä paikkaansa. Keväällä Xema läpäisi Spanieleiden taipumuskokeen.Nyt tärkeimpänä asiana on Xeman juoksun odotus ja sen myötä toivon mukaan astutus ja pennut :) .

Cera on vuoden aikan treenannut Arin kanssa agia ja Rally-tokossa saivat RTK1-tuloksen. Ensi vuonna kaksikko aloittaa agilityssä kisaamisen pikkumaksi-luokassa, sitä ennen minä vien Ceran luustokuviin. Nou/nome-treeniä on ollut vaihdellen, välillä liian pitkiä taukoja, mutta on se vaan aika pätevä tyttö :). Nenänkäyttö on tehokasta, mutta välillä intoa voisi ehkä olla hieman vähemmän ;) . Kävimme Porvoon näyttelyssä hakemassa EH:n, keskenkasvuinen tyttö tarvitsee vielä paljon aikaa kehittyäkseen, mutta olen todella tyytyväinen Ceraan <3.

Ensi vuoden tavoitteena on Mizyn kanssa kisaaminen iloisella mielellä ja SM18-kisoihin mennään. Ceralle toivotaan hyviä luustotuloksia, tavoitteena taipparit ja onnea agilityn aloitukseen. Xemalle toivotaan pennuntuoksuista kevättä ja jos hyvin käy, niin Idalla on uusi pentu sen myötä.

Kiitos kaikille ystäville kuluneesta vuodesta ja onnea vuoteen 2018!